Как да се грижим за нашите любими тениски с щампи

Всички ние имаме поне една тениска с щампа, която предпочитаме и бихме желали да носим по-често. За съжаление, ако не се отнасяме правилно към нашите тениски с щампи , дори щампите да са отпечатани посредством най-добрата и надеждна технология , едва ли ще запазят свежестта на цветовете си повече от година . Тениските обикновено страдат от свиване, избелване цвета на текстила, избелване и напукване на цветовете на щампата ,разнищване , провисване и др. Затова, тук ви предлагаме няколко полезни съвета от които можете да се възползвате , за да сте сигурни, че вашите любими тениски с щампи ще оцелеят за много по-дълго време.

1. Въпреки че ръчното изпиране на вашата тениска с хладка вода е най-безопасният метод , едва ли имате време за това. Прането на ръка също не е ефективно, особено ако тениската Ви има петна. Така че автоматичното изпиране си остава логичният избор. Опитайте се да използвате най-деликатните настройки на вашата перална машина, защото това ще гарантира, че вашата тениска се изпере с подходяща температура на водата, за да предотврати избледняване на цветовете и свиване.

2. Винаги обръщайте тениската с щампата навътре, преди да я пуснете в пералнята

3. Не слагайте тениската в пералнята с дрехи с различен цвят или изработени от друг текстил.

4. Винаги четете етикета с инструкции за пране и гладене от вътрешната страна на вашата тениска и следвайте инструкциите.

5. Не използвайте избелващи препарати или препарати, които съдържат избелващо средство.

6. След изпиране, сложете вашата тениска на простор или я сложете да изсъхне на стайна температура . Избягвайте автоматичните сушилни за дрехи. Когато сложите тениската си да съхне на простор , обърнете я с щампата навътре и избягвайте директна слънчева светлина да попада върху тениската.

7. Ако решите да гладите вашата тениска с щампа , най-добре я обърнете наопъки.

8. В случай , че не носите вашата тениска редовно , най-добре е да я сгънете и приберете в гардероба , вместо да я закачите на закачалка.