Дизайн и печат на тениски: Как ги правят големите модни брандове

Модата се променя всеки сезон, нови колекции идват и си отиват  на всеки 3 месеца. Дизайнът на тениските, от друга страна, има различен ритъм. Въпреки че тениските са важна част от нашето ежедневие, тенденциите в дизайна на тениски често получават по-малко внимание от другите облекла, като рокли, палта или дори обувки.

Ако имате желание да се занимавате с дизайн на тениски или искате  да създадете своя собствена линия за облекло, вероятно нямате достъп до същите ресурси – бюджет и производство – като големите модни брандове. Въпреки, че създаването и изработването на тениски с Ваш дизайн може да е свързано и с преодоляването  на финансови и логистични препятствия – не бива да се отчайвате. Все още е възможно да се постигне висококачествен печат на разумна цена, което е важно и ще ви помогне да запазите добър марж в колоната за продажби и да добавите стойност към новата си  марка.

Определено е възможно да се постигне висококачествен печат  и да се извлече максимума от единичните продажби въпреки ниския бюджет с който може би разполагате в началото на вашето начинание. За това, малко планиране и добър съвет / консултация за печат е всичко, от което се нуждаете. Това, както и добър графичен дизайнер, ако не сте самият Вие.

По-долу ще разгледаме как някои модни брандове използват техники за дизайн и печат на тениски , за да създадат своите продукти и се надяваме, че те могат да бъдат вдъхновение за вашите бъдещи поръчкови проекти за облекло. Също така, докато четете, трябва винаги да имате предвид 3-те основни закона за печатане на тениски:

  1. Колкото по-голямо е количеството, толкова по-рентабилно е.
  2. Повечето дизайни изискват 100% векторни изображения, за да постигнете висококачествен печат.
  3. Колкото по-сложен е дизайнът на вашата тениска, толкова по-скъп ще е печата.

Kenzo

Щампа на техният легендарен летящ тигър е основна част от колекцията им тениски и този сезон  . На дамските фланелки ,модната марка използва 4-цветен ситопечат (черен, лилав, светло жълт и розов) върху розов  , черен или бял текстил , за да създаде своя дизайн. Тази техника подчертава всеки  детайл от дизайна, включително и по-сложните  елементи.  За щампа на бялата версия на мъжките тениски, които се продават за около 90 евро  на тениска, се използват 2 цвята: черно и различни нюанси на сивото.  Печатането на тениски  в  по- големи количества  Ви дава възможност да използвате повече цветове и да добавите още детайли към окончателния вид на отпечатваното изображение.

 

дамска тениска kenzo

 

Superdry

Тази британска марка, която свързва американските и японските модни течения, използва ярки цветове в комбинация с отлична типография, за да създава своите суитшърти и тениски. Меките памучни  облекла, съчетани с цветни дизайни, правят облеклата им да изпъкват  в градска среда.

Щампите на тениските им  са отпечатани с традиционен ситопечат или понякога с техниката Puff Print. Наречен като Puff Prints или Expantex Print, тази техника на печат включва добавка, която се използва върху мастилото по време на процеса на ситопечат, който се разширява, докато се загрява, създавайки 3D ефект. Използвайки до 4 цвята в зависимост от дизайна, тези техники правят повечето Superdry продукти много рентабилни и лесни за изработка.

тениски superdryтениски superdry 1

 

Dolce & Gabbana

Подобно на  тениската със светци по-долу, Dolce & Gabbana понякога използват цялостен печат за своите дизайнерски решения, който е доста скъпа технология за  един стартиращ  бранд ,тъй като изисква плата  да бъде отпечатана преди да бъде ушит . За своите дизайни, италианската модна марка използва  щампи  с филмови икони като Ал Пачино, Джеймс Дийн или светци като  Дева Мария и т.н.  Цената на дребно варира от 165 € до 395 € в техния онлайн магазин. Директен печат върху текстил (DTG)  е техниката  която върши работата за печат на снимковите изображения  (Ал Пачино) и цялостният печат.

 

потник с щампа дева мария тениска ал пачино тениска светци

 

Abercrombie & Fitch

Този американски гигант за дрехи смесва традиционния ситопечат (с платисол),  ситопечат с мастила на водна основа  и бродерия, за да постигне високото качество на тениската си. По -сложните  и  Vintage  дизайни  са  изработени  чрез  директен печат върху текстил (DTG) като този с халбата бира  и червената чаша. По-голямата част от дизайните им са много семпли  и използват типография с ярки цветове, за да могат лесно да се откроят и  идентифицират с марката.

мъжка тениска халба бира